Google Scholar چیست؟ راهنمای کامل استفاده از Google Scholar

به گفته گوگل، پلتفرم Scholar به کاربران کمک می کند محتوای مورد نظر خود را پیدا کنند، از جمله مقالات، پایان نامه ها، کتاب ها و چکیده های ناشران دانشگاهی، انجمن های حرفه ای، دانشگاه ها و سایر منابع اینترنتی. گوگل همچنین دارای یک سیستم رتبه بندی نتایج جستجو در Scholar است. این نظام رتبه‌بندی بر اساس معیارهای پژوهشگران تنظیم می‌شود و متن کامل هر مقاله، نویسنده، مجله‌ای که در آن منتشر شده و تعداد دفعات استناد آن با مجموعه ادبیات تحقیق مقایسه می‌کند. در حالی که این نیز باید در نظر گرفته شود، گوگل هیچ نقشی در اندازه گیری اعتبار اطلاعات مقاله ایفا نمی کند (زیرا فقط مقالاتی را از وب سایت های مختلف واکشی و نمایش می دهد). با این وجود، اکثر نتایج جستجو دارای منابع علمی معتبر هستند.

مقاله زیر با تغییرات جزئی در 22 دسامبر 1401 به روز شد.

علاوه بر جستجوی متمرکز، ویژگی هایی مانند اطلاعات کتابشناسی، تعداد مراجع مقاله، کپی آسان از فرمت های مرجع رایج، و بارگیری یا ذخیره مقاله در نمایه برای مطالعه بعدی، استفاده از Google Scholar را در بین محققان، دانشجویان و محققان بسیار محبوب کرده است.

Google Scholar (یا به صورت صحیح تر: Google Scholar) یک موتور جستجوی رایگان برای مقالات دانشگاهی و علمی است که می توان آن را نسخه آکادمیک گوگل در نظر گرفت. با کمک Google Scholar کاربر به جای جستجوی تمامی صفحات وب نمایه شده در اینترنت، می تواند موضوع مورد نظر خود را تنها در منابع دانشگاهی، وب سایت های علمی و ناشران جستجو کند.

بخوانید  آخرین بازی Developer Journey به پاکسازی اقیانوس ها کمک می کند

اگر به دنبال مقالات دانشگاهی، پایان نامه یا چکیده هستید، به جای جستجوی مستقیم در گوگل، می توانید از Google Scholar (Google Scholar با تلفظ صحیح از Google Scholar) از کمکی که به طور کامل به این منطقه اختصاص داده شده است، بهره مند شوید. در این مقاله راهنمای کامل استفاده از Google Scholar از جمله نحوه ایجاد نمایه، جستجوی پیشرفته و دانلود مقاله را خواهید دید.

Google Scholar چیست؟

اما این حجم از داده ها همیشه چیز خوبی نیست. اگر به دنبال موضوع خاصی هستید، نتایج جستجوی پراکنده گوگل می تواند ساعت ها طول بکشد تا در نهایت به موضوع مورد نظر خود برسید. یکی از آن موضوعات خاص، مقالات آکادمیک است که خوشبختانه گوگل راه حلی برای آن دارد.

خوشبختانه، جستجوی Google Scholar به اندازه جستجو در گوگل ساده و ساده است. در حال حاضر می توانید به وب سایت Google Scholar رفته و موضوع مورد نظر خود را در نوار جستجو تایپ کرده و نتایج را مشاهده کنید.

اما Google Scholar به دلیل رایگان بودن و کمیت محور بودن، دقت کمتری نسبت به پایگاه های اطلاعاتی دانشگاهی پولی مانند Scopus و Web of Science دارد. به همین دلیل، بهتر است برای اطمینان بیشتر، منابع مقالات مورد نظر خود را در گوگل اسکالر خود ارزیابی کنید.

نحوه جستجوی مقالات در گوگل اسکالر

این روزها تقریباً هر چیزی در گوگل پیدا می شود. حتی تایپ حروف تصادفی احتمالاً نتایج جستجوی کمی را در Google نشان می دهد. البته این تعجب آور نیست. فهرست جستجوی گوگل شامل صدها میلیارد صفحه وب است و اندازه آن به بیش از 100 میلیون گیگابایت داده می رسد.

بخوانید  واکنش منتقدان به بازی Atomic Heart